Personal

Sussie

Jag fick min första hund, bearded collie-tiken Dunja, när jag var 12 år. Tillsammans avverkade vi de flesta kurser som erbjöds av lokala brukshundsklubben och som riktade sig till valpar och sällskapshundar. På den tiden tågade man mest runt i rad och både jag och Dunja tröttnade ganska snart på lydnadsträning á la 70-tal. Dunja var med mig dagligen i stallet vilket tidigt fick mig att inse hur viktigt det är med vardagslydnaden – att hunden lär sig vad som är viktigt i den miljö den befinner sig i. Detaljerna blev oviktiga och istället blev det andra, för oss mer användbara övningar på schemat. Detta blev ännu viktigare när hund nr 2, Katja (tibetansk terrier) införskaffades. Idag bor vi tillsammans med 10 hundar och det är tack vare vardagslydnaden och väl inarbetade rutiner som vårt hem, trots att det känns lite trångt och dammigt ibland, är en harmonisk miljö med plats för både folk och fä.

Jag har medverkat vid otaliga kurser inom många område, både praktiska och teoretiska, och alltid kommit fram till att ’djurbeteende’ (etologi) är särdeles intressant och viktigt för mig och mitt liv tillsammans med så många djur, både egna och andras. Att både bo och jobba på en 3-årsavdelning (hundens motsvarande mentala ålder) kan vara påfrestande för vem som helst – särskilt om man inte kan kommunicera och tolka signaler som kan vara avgörande i vissa situationer. Ju mer man förstår och tolkar rätt, desto färre misstag behöver ske! Möte med nya djur, möte djur emellan och försök att tolka djuren och deras behov är fascinerande, inte minst när man uppnår sina mål och alla mår bra.

Jag fick mitt kennelnamn, Boomtown, 1994 och samma år föddes vår första bearded collie-kull. Rasen motsvarar det mesta jag vill ha och uppleva i en hund och just nu, juni 2020, väntar vi förväntansfullt på vår 20:e kull som också blir 6:e generationen Boomtown 

Våra hundar:
Mason, född 2009
Abigail, född 2011
Tomita, född 2012
Mysli, född 2013
Lyra, född 2013
Sten, född 2015
Trumma, född 2015
Frank, född 2019
Hope, född 2016
Solo, född 2017

Samtliga hundar är av rasen bearded collie, utom Tomita och Lyra som är adopterade, rumänska gatukorsningar.

1994 startade jag mitt första hundpensionat i mindre skala och i samband med flytt årsskiftet 2008/2009 fortsatte hundpensionatsverksamheten på ny adress och i nya lokaler i Gungvala, Asarum. Kattpensionatet öppnades 2011 efter förfrågningar från kunder som behövde passning till både hund och katt. Katter har alltid funnits i min närhet och det lugnet som våra kattgäster förmedlar är den bästa motpolen till hundpensionatet, där det ibland kan gå mer livat till 

Våra katter:
Simba, bondkatt född 2007
Dylan, bondkatt född 2016

Pensionatet ritades och uppfördes av Björn Lindell, Jannebergs Smide AB, (min sambo och våra hundars husse) och är väl anpassad för den verksamheten som bedrivs i lokalerna.

Med snart 27 (2020) år i branschen har jag varit med om det mesta som kan hända på ett djurpensionat. Några mindre trevliga erfareheter tillhör såklart, men allt positivt som hänt under åren och fortfarande händer dagligen och alla trevliga djurägare vi har lärt känna, gör vårt jobb som ’extra-matte’ till världens roligaste och mest tacksamma jobb 

Tack för att vi får det förtroendet

Vanja

Jag har arbetat här sedan febuari-18 och jag verkligen älskar mitt jobb. Helt underbart att träffa och lära känna alla hundarna och deras ägare.

Fotografering av hundar är något jag tycker är kul, så jag fotar en hel del hundar som vi har här hos oss på pensionatet. På så vis så får matte och husse lite inblick i hur våra dagar ser ut med deras ögonstenar.

Jag är uppväxt med hundar, bla schäfer, gråhund, rottweiler och flertalet jakthundar. Hundintresset som varit stort sen barnsben håller i sig och jag hade inte kunnat tänka mig ett liv utan hund. Mina första egna hundar var en schäfer, Ridgeback och en amerikansk bulldog. Nu har jag trehundar, Elvis,en new foundland/ landseer på 7 år, Rosso, cane Corso på 5 år samt Jack, papillon/chihuahua på 1 år. Med dom tränar jag mycket spår, sök och uppletande, livräddning, lite lydnad samt lite nosework.

Jag är utbildad och diplomerad hunddagisföreståndare.

Jag har gått kurs i Naturlig berikning samt hundspråk för alla tillfällen,för Emma Amquist som är H-märkt och godkänd av Sveriges akademiska Etologer.

Även deltagit på kurs för Tomas på Kia Kaha dog training i premack samt akutinkallning.

Samarbetspartners

Mimmi

Jag bor med min sambo och våra 3 hundar utanför Mörrum. Vår lilla flock består av en Shetland Sheepdog på 8.5 år som heter Sas, en border collie/ tollarblandning på 2.5 år som heter Mio och sist men definitivt inte minst, en Scandinavian hound på 1 år som heter Freddie. Sas är numera pensionerad, men tillsammans har vi tagit oss till klass 3, hopp, i agility. Vår största merit är att vi kvalat till finalen under Hulahopp. Mio är min tävlingshund, och det är framförallt agility som gäller. Men vi tränar även lydnad och nosework, och vårt nyaste intresse är bikejoring. Freddie är min sambons blivande tävlingshund, och de kommer tävla i canicross.

Jag läser till ämneslärare på högstadiet, men håller kurser genom mitt företag ”Lyckans Hund”som en fantastiskt rolig sidosyssla. En del av dessa kurser hålls på Sussies Hund och Kattpensionat.

Jag är uppväxt med hund, skotsk terrier och westie. Efter hand har jag haft olika raser såsom Jack Russell terrier, schäfer, amstaff, och nu lilla flocken. I slutet av tonåren lämnade jag hästvärlden för hundvärlden.

Jag har genom åren gått flertalet utbildningar och kurser då jag tycker det är fantastiskt roligt att få lära mig saker om hundar. Jag är utbildad;

Instruktör

Hundmassör

Canineopat

Hunddagisföreståndare

Djurvårdare med D9 behörighet

Klickerkloks djurtränarutbildning för Hund.

För mig är det viktigt att se till varje hund och till varje människa jag möter. På mina kurser kan det vara väldigt varierat med ålder och raser, men det spelar mig ingen roll. Övningar ska kunna anpassas så både den yngsta och äldsta finner det utmanande och givande att träna! Med mig tränar du med positiva, uppdaterade och moderna metoder.

Vi undviker obehag utan fokuserar på att bygga bra känsla och samarbete.

Hoppas vi syns!